Udělali jsme radost dětem v Azylovém domě našimi plyšovými medvědy

Náš velký plyšový medvěd rozhodně potěšil

Děláme radost, a to nás baví. Blížil se ke konci školní rok 2022/2023, letní prázdniny byly za dveřmi a my jsme chtěli udělat i tak slunečné dny ještě veselejší pro někoho, kdo to nemá v životě tak snadné. Oslovili jsme azylový dům na Praze 4, kam jsme chtěli darovat velkého plyšového medvídka. Tento azylový dům poskytuje ubytování několika rodinám a maminkám samoživitelkám. Žije zde okolo 12ti detí. A jelikož jsme tušili, že by se děti o jednoho mohly “prát”, rozhodli jsme se, že darujeme rovnou 3 medvídky. Už zbývalo jen vybrat jaký velký plyšový medvídek bude dělat parádu a radost právě v tomto azylovém domě. Jelikož jsme chtěli, aby si s nimi děti vyhrály, zvolili jsme zlatou střední cestu, tedy velký plyšový medvěd 160cm. Jak už dobře víte, našimi medvídky v této velikosti jsou Matěj, Eliška, a Vojta

 

Už při příchodu jsme viděli, jak medvědi upoutali zrak dětí. Každý z nich po očku sledoval, jak medvědi přinášíme, ale nechtěli projetovat přílišné emoce, protože nevěděly, zda-li neseme plyšové medvědy pro ně, anebo pro koho vlastně jsou. V momentě, kdy paní vedoucí pracovnice dětem oznámila, že jsme přinesli plyšáky pro ně, vypukla obrovská, nefalšovaná, dětská radost a hned si děti pro medvídky přiběhly. To víte, tím, že 160cm velký plyšový medvěd není žádné tintítko, nebylo na první pohled zcela jasné, jestli děti nesou medvěda anebo medvěd nese dítě.. Medvídek plyšák, další medvídek, děti měly hlavu kolem.. Momentky zachycující radost dětí jsou přiložené pod tímto článkem. 

 

Když se počáteční euforie malinko uklidnila, přešlo se k dalšímu programu, paní vychovatelka měla připravené hry a aktivity v rámci dětského dne a ukončení školního roku. Děti hrály nejrůznější hry, vykonávaly úkoly a dobře se bavily. Nejvíce smíchu a legrace bylo u aktivity “skákání v pytli”, která zacvičila s motorikou nejednomu účastníkovi. 

 

Pani vedoucí pracovnice nám ukázala, v jakých místnostech budou medvědi “trávit” čas. Vysvětlila, že z důvodu zabránění přetahování se o plyšové medvědy nebude možné si je brát do svých apartmánů, ale že zůstanou v prostorách společných heren. Což je férové rozhodnutí. Osobně si myslím, že medvědi skvěle zapadnou do těchto společných prostor, jejich usměvavé čumáky zpříjemní atmosféru.  Po celou dobu byl vidět vděk ze strany pracovnic a radost ze strany dětí, což nás hřeje u srdce. 

Chceme dělat radost - plyšový medvídek je k tomu jako stvořený

Darování našich velkých plyšových medvědů do azylového domu pro rodiny z dětmi na Praze 4 byla první naší aktivitou v tomto dobročinném směru. A rozhodně v tom budeme pokračovat. Dělat radost dětem, ale lidem obecně, kteří třeba nemají tolik štěstí v životě jako ostatní je speciální pocit, speciální v hodně pozitivním smyslu. A vidět tu nefalšovanou dětskou radost.. To opravdu stálo za to. Takže s těmito aktivitami rozhodně nekončíme, ba naopak, teprve začínáme. 

 

Takže, děkujeme azylovému domu pro rodiny z dětmi za možnost udělat tento dobrý skutek a věříme, že medvědi již dělají a nadále budou dělat radost tak dlouho, jak jen to půjde. 

 

A pokud byste si rádi přečetli článek o této akci ze strany azylového domu, níže přikládám odkaz na jejich webovou stránku, kde v rámci měsíčníku magazinz Sirena vyšel i článek právě o naší aktivitě u nich v domě. Vystřihnu jednu větu z jejich článku, která mě upřímně těší “Noví plyšoví přátelé se téměř okamžitě stali nejen dobrými parťáky na hru, ale vzhledem k jejich rozměrům a měkkým kožíškům jsou to noví parťáci i na mazlení.” 

Odkaz na článek v magazinu Sirena

 

Michal z MůjPlyšák.cz

 

Velký plyšový medvěd dělá radost

Váš plyšový medvěd na celý život s dopravou ZDARMA